But then the morning comes, and we turn back into pumpkins, right?

Pe drumul cel bun :)

pe 23/08/2010

In urma cu doar 3 saptamani simteam cum clocoteste indignarea in mine fata de sistemul educational si directia in care se indreapta in urma deciziei ASE de a scoate examenul de admitere.
Si a venit seara de 23 august, seara in care am participat la Seara de Antreprenoriat Social, eveniment organizat de RoPot. Am fost fericita sa vad ca in mare parte cunosteam participantii fie de la diverse conferinte, fie ca erau cunostinte mai vechi, fie ca erau dragi prieteni.
Si acum sa deviez putin si sa va intreb ceva. Stiti cum arata un copil care asculta o poveste? Ei bine, cam asa eram eu azi cand ascultam ce proiecte faine sunt implementate de catre tineri care nici nu au atins pragul varstei de 30 de ani. Un zambet si ochii mari. Si nimic mai mult.
Nu sunt straina absolut deloc de mediul ONGist. Cu toate acestea, cand vad cu cata daruire o mana de oameni incearca sa mute muntii din loc pentru a le oferi tinerilor care vin din urma un viitor mai bun, metode de invatare alternative si speranta unui viitor mai bun pentru educatie si comunitate, creste inima in mine si imi dau seama ca exista o speranta. Reforma sistemului de invatamant nu trebuie sa vina doar din legi si ordonante de urgenta, reforma trebuie sa vina din interiorul nostru, din schimbarea mentalitatii. Din acest punct de vedere, dupa ce am vazut in aceasta seara (si nu numai) cred ca suntem pe drumul cel bun.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: