But then the morning comes, and we turn back into pumpkins, right?

Eu cu cine votez?

pe 27/11/2009

Daca traiesti in Romania si nu traiesti sub o piatra este imposibil sa nu fii la curent cu actualitatea politica. Macar si din auzite. Zilele acestea am fost foarte mustrata de cei din jur pentru afirmatiile pe care le-am facut. De ce? Pai hai sa expunem problema.

Ma consider un cetatean responsabil al tarii. Din momentul in care am facut 18 ani am pus mana pe stampila de vot. Nu am ratat niciodata un scrutin electoral. M-am dus sa votez si pentru cel mai neinsemnat lucru pentru ca asa imi dicteaza mie constiinta. Consider ca daca te plangi si nu faci nimic pentru a rezolva o problema mai bine taci. M-am dus sa votez cu inima deschisa  in primul tur al prezidentialelor. Un optimism prostesc. Crestea inima in mine cand vedeam ca stau la coada ca sa votez. Imi ziceam: „Uite ma, spiritul civic inca n-a murit”. Si s-au anuntat rezultatele. Dezamagita sau nu, eram decisa sa merg mai departe la vot. Si s-a produs evenimentul. Evenimentul care m-a determinat sa ma schimb 180 de grade.  Nu mai am cu cine sa votez. Nu mai vreau. In momentul in care o persoana care pretinde ca are un set de convingeri si principii dupa care se ghideaza indiferent de situatie se roteste de asemenea la 180 de grade, eu ce speranta sa mai am?  Principiile in tara asta se pare ca se schimba in functie de cum bate vantul si daca este soare afara.

Prietenii m-au mustrat ca gandesc asa. Poate gandesc gresit. Poate nu. Sunt o persoana cu principii si nu mi le schimb in functie de vremea de afara.

Concluzie: Ca un cetatean responsabil al tarii ce sunt, cu buletinul care atesta participarea mea la tot ce a insemnat proces de vot in tara asta din 2004 si pana acum, NU MA DUC LA VOT. Decat daca se intampla un miracol, lucru putin probabil.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: