But then the morning comes, and we turn back into pumpkins, right?

Dupa un an

pe 08/09/2009

Anul trecut, cam tot pe vremea asta, mergeam pentru prima data la Tabara olimpicilor.Nu, nu ca si participant (desi nu e chiar imposibil :P) ci ca parte a echipei For People. Anul acesta am repetat experienta.

4 zile in care iti dai seama ca mai exista tineri cu cap in tara asta, tineri care isi doresc nu doar sa faca schimbarea…ei sunt schimbarea. Am cunoscut un copil care pana la varsta de 18 ani a scris o carte de chimie (dar care evident ca nu isi poate face loc pe piata din cauza unor persoane bine intentionate), un viitor student la prestigiosul Imperial College din Londra, s.a.m.d.

Pe langa cei 120 de copii prezenti acolo, echipa For People si Fundatia Patriciu am avut privilegiul de a-l asculta pe domnul Andrei Plesu care a vorbit copiilor sambata despre elitele (inexistente) din Romania.  O fraza care mi-a ramas in minte si pe care o sustin ar fi urmatoarea: Pentru ca am produs stramosi de calitate, ne putem duce la culcare. De asemenea, sintagma Romania – patriotism si tara de parastas nu e departe de adevar.

Duminica dimineata am avut o surpriza placuta. Deja nu mai e un secret pentru cei care ma stiu ca mi-a placut cartea. Tocmai din acest motiv mini lectia de chimie tinuta de presedintele Academiei Romane, domnul Ionel Haiduc, a fost o incantare.

Ma bucura sa vad ca tinerii talentati din Romania primesc o mana de ajutor si sunt incurajati sa isi urmeze visele, fie acestea si in afara tarii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: