But then the morning comes, and we turn back into pumpkins, right?

Vest, mult prea iubit vest

pe 26/08/2009

Si s-a dus vacanta.
Dupa cum am zis in post-ul anterior vacanta a inceput pentru mine in urma cu 2 saptamani. Incununarea succeselor din acest an a fost un adevarat road trip cu verii mei prin Europa. Cu toate ca nu sunt straina absolut deloc de astfel de excursii sau de „iesitul din tara” acest concediu mi-a schimbat perceptia asupra tarii noastre. Din pacate nu in bine. Sunt optimista de felul meu, chiar prea optimista as putea spune. Totusi, dupa ce am vazut prin drumurile de tara ale Germaniei, statiunile de munte din sudul Frantei si litoralul italienilor pot spune ca reusim cu succes sa NU PROFITAM absolut deloc de tara asta si nici sa o respectam.
Ce m-a facut sa imi schimb aceasta parere?Pai hai sa enumeram:
1. „La tara” in Germania ti-e si rusine sa respiri ca nu cumva sa le murdaresti aerul. Drumurile, casele, curtile sunt impecabile. Poate parea funny dar pana si vacile lor sunt curate. SI da, am stat si le-am analizat indelung :)))
2. Vienezii au stiut sa profite de frumusetea orasului lor si au restaurat centrul istoric cu ff mult bun gust. Se simte careva de pe la noi? /:)
3. Cand vezi ce au reusit sa faca italienii si francezii cu tunelul Mont Blanc si apoi stai sa faci o paralela cu drumurile de la noi te apuca durerea de cap
4. Autostrazile sunt nelipsite si indispensabile. Chiar si Slovenia, cu toate ca are doar 2 autostrazi, acestea traverseaza tara de la N la S si de la E la V. La ei exista conceptul de autostrazi cu 3 benzi. Aloooo!!!! Se aude la ministerul transporturilor?
5. Statiunile de munte din sudul Frantei par a fi desprinse din povesti. Flori peste tot, o liniste deplina (asa cum tb sa fie cand te duci in concediu de odihna), si curatenie (da, iar mentionez curatenia)
6. Snobii romani (aceia care nu au o justificare) ar tb sa traga un ochi la fratii nostri italieni in ceea ce priveste o vacanta la mare. Conceptul de camping este dus la superlativ. Pentru a avea un exemplu priviti acest site http://www.campingmediterraneo.it/. Este un camping situat la aproximativ 60 km de Venetia, la marea Adriatica. Cu 90 de euro o persoana poate petrece un concediu de 7 zile ca in paradis.
7. Fiecare oras, fie el mic sau mare, are in jurul sau campinguri in care turistii pot innopta sau pot petrece concediul. Revin, totul de o curatenie impecabila
8. Monte Carlo si Nisa sunt o varianta de fite a la Magheru. Aici totusi fitele sunt justificate.
9.. Ca si incheiere, din 17 ore petrecute in masina de la plecarea din Italia, 8 le-am petrecut traversand Slovenia si Ungaria si restul de 9 in Romania. Ce concluzii se pot trage?

P.S: Si o chestie mai pozitiva asa :d..am mers pe cel mai inalt drum din Europa – 2807 m 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: